top of page
Image by Joanna Kosinska

  Om oss  

Meny
Hvorfor

Hvorfor SKN?

Mange strever med å akseptere sin seksuelle identitet eller kjønnsidentitet, og spesielt vanskelig er det når man har eller har hatt tilhørighet til kristne konservative menigheter. Man kjenner ofte på en sterk indre konflikt fordi man over lang tid har blitt utsatt for forkynnelse som i svært krasse ordelag fordømmer alt samliv utenfor heterofilt ekteskap, eller å skulle være tro mot egen kjønnsidentitet. For mange oppleves også trusselen om og frykten for helvete som høyst reell, og det kan ta lang tid å bearbeide slike opplevelser. 

Det er dessverre også slik at de aller fleste som opplever en mismatch mellom sin seksuelle identitet, kjønnsidentitet og sin kristne tro har blitt påført så mye skam og så kraftig fordømmelse gjennom kristen forkynnelse at de gir opp hele troen. De er ikke lenger velkommen i menigheten sin, og åndelige overgrep og urett begått i "Jesu navn" gjør at de også kaster Gud overbord i samme slengen. 

Image by Michael Jasmund

På dette nettstedet ønsker vi at du som er kristen og skeiv (lesbisk, homofil, bifil, transperson) eller som strever med din seksuelle identitet og/eller kjønnsidentitet – i skapet, ute av det, eller et eller annet sted midt i mellom – skal kunne lese og finne at du er bra nok akkurat som du er. At du skal finne fram til informasjon om tro, seksuell identitet og kjønnsidentitet som du ikke får i menigheten din eller i samtale med en pinsepastor.

 

I Skeivt kristent nettverk diskuterer vi ikke hvorvidt det er mulig å kombinere kristen tro med likekjønnet samliv eller å være trans-kjønnet. Nettverket er oppretta i full overbevisning om at nettopp så går an. Og det vil vi så inderlig at du også skal bli trygg på!

Åpen kirkegruppe har gjennom en årrekke gjort en formidabel innsats for å bedre skeives rettigheter i Den norske kirke. Det er dog fortsatt en lang vei å gå for at skeive skal få tilsvarende aksept i våre mer frikirkelige kretser her i Norge. Nå er det vår tur. 

Vi ønsker å formidle at selv om det som LHBT+ kan være vanskelig å forholde seg til etablert og organisert menighet, så trenger du ikke å skrote troen din for å få leve som et helt menneske. Det er fullt mulig å ha en nær relasjon til Jesus uten å måtte undertrykke sin egen seksuelle identitet eller kjønnsidentitet!

Evangeliet om Jesus utelukker ingen,

og det bør heller ikke menighetene gjøre!

Puzzle_Of_Love_480x480.jpg

«Puzzle of love» av David Hayward

Historien

Historien

Om vår bakgrunn og historie i videoformat.
Av Marit Liarbø, initiativtaker til etableringen av SKN.

 

28.11.2019 holdt Skeivt kristent nettverk sitt stiftelsesmøte, og vi ble registrert i
Enhetsregisteret i Brønnøysund 02.01.2020.

Skeivt kristent nettverks første styre: 
 

Marit Liarbø (leder)

Tor Håkon Eiken (nestleder)

Joachim Sørensen (sekretær)

Sara Myhrer (styremedlem)

Emilie Eiken (styremedlem)

Elisabeth Meling (varamedlem)

 

 

 

 

Under kan du se kortversjonen av historien i lysbildeformat:

(Klikk for større visning)

Vårt verdidokument

Verdidokument

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram

Bli medlem? 

bottom of page