Om oss  

 

Skeivt kristent nettverk er et nettverk av lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og støttespillere. De fleste av oss som har vært med fra begynnelsen har bakgrunn fra eller tilhørighet til pinsekarismatiske menigheter, men også andre kirkesamfunn og bevegelser er representert (Den norske kirke, NLM, Imf, Oase, Jehovas Vitner, Den katolske kirke osv.)

Image by Ilkka Kärkkäinen
Image by Beatriz Pérez Moya

«Jeg ville bare si at jeg er så glad for at dere starta opp SKN. Jeg hadde aldri vært der jeg er nå uten dere. Selvtilliten og troen på livet vokser.»

(skeiv kvinne, 37)

 
Image by Ilkka Kärkkäinen

Hvorfor?

Mange strever med å akseptere sin seksuelle identitet eller kjønnsidentitet, og spesielt vanskelig er det når man har eller har hatt tilhørighet til kristne konservative menigheter. Man kjenner ofte på en sterk indre konflikt fordi man over lang tid har blitt utsatt for forkynnelse som i svært krasse ordelag fordømmer alt samliv utenfor heterofilt ekteskap, eller å skulle være tro mot egen kjønnsidentitet. For mange oppleves også trusselen om og frykten for helvete som høyst reell, og det kan ta lang tid å bearbeide slike opplevelser. 

Det er dessverre også slik at de aller fleste som opplever en mismatch mellom sin seksuelle identitet, kjønnsidentitet og sin kristne tro har blitt påført så mye skam og så kraftig fordømmelse gjennom kristen forkynnelse at de gir opp hele troen. De er ikke lenger velkommen i menigheten sin, og åndelige overgrep og urett begått i "Jesu navn" gjør at de også kaster Gud overbord i samme slengen. 

På dette nettstedet ønsker vi at du som er kristen og skeiv (lesbisk, homofil, bifil, transperson) eller som strever med din seksuelle identitet og/eller kjønnsidentitet – i skapet, ute av det, eller et eller annet sted midt i mellom – skal kunne lese og finne at du er bra nok akkurat som du er. At du skal finne fram til informasjon om tro, seksuell identitet og kjønnsidentitet som du ikke får i menigheten din eller i samtale med en pinsepastor.

 

I Skeivt kristent nettverk diskuterer vi ikke hvorvidt det er mulig å kombinere kristen tro med likekjønnet samliv eller å være trans-kjønnet. Nettverket er oppretta i full overbevisning om at nettopp så går an. Og det vil vi så inderlig at du også skal bli trygg på!

Åpen kirkegruppe har gjennom en årrekke gjort en formidabel innsats for å bedre skeives rettigheter i Den norske kirke. Det er dog fortsatt en lang vei å gå for at skeive skal få tilsvarende aksept i våre mer frikirkelige kretser her i Norge. Nå er det vår tur. 

Vi ønsker å formidle at selv om det som LHBT+ kan være vanskelig å forholde seg til etablert og organisert menighet, så trenger du ikke å skrote troen din for å få leve som et helt menneske. Det er fullt mulig å ha en nær relasjon til Jesus uten å måtte undertrykke sin egen seksuelle identitet eller kjønnsidentitet!

Evangeliet om Jesus utelukker ingen,

og det bør heller ikke menighetene gjøre!

«Puzzle of love» av David Hayward

_edited.jpg

Historien

 

Under kan du se «kortversjonen» av vår historie. Klikk for større utgave og beskrivelse.

Image by Beatriz Pérez Moya

Styret

 

28.11.2019 holdt Skeivt kristent nettverk sitt stiftelsesmøte, og vi ble registrert i
Enhetsregisteret i Brønnøysund 02.01.2020.

SKN sitt styre: 

Marit Liarbø - leder

Tor Håkon Eiken - nestleder

Joachim Sørensen - sekretær

Sara Myhrer - styremedlem

Emilie Eiken - styremedlem

Elisabeth Meling - varamedlem

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram

Bli medlem? 

© 2020 by Skeivt kristent nettverk
Org.nr. 924 329 491