top of page
  • Forfatterens bildeSKN

Dagens dekning begynner å ligne en heksejakt

Av Henning Meling, kontaktperson Skeivt kristent nettverk Publisert i avisen Dagen 3. februar 2020. Dagen fortsetter på lederplass 29. januar å så tvil om SKNs intensjoner og engasjement. Dagen legger til rette for relativt drøye beskrivelser av oss, og anklager mot oss.

Dagens dekning og omtale av Skeivt kristent nettverk (SKN) begynner å ligne en heksejakt på en gruppe kristne de har definert som truende og fiendtlige. Dagen fortsetter på lederplass 29. januar å så tvil om SKNs intensjoner og engasjement. Dagen legger til rette for relativt drøye beskrivelser av oss, og anklager mot oss.

Sofie Brauts «Skeivt maktspråk» må kunne sies å være det foreløpig beste eksemplet på hvor ille det kan bli når man skriver innlegg og trykker send før affekten har gått over. Dagen trykker det i papirutgave, publiserer på dagen.no uten betalingsmur og deler på Facebook. Når undertegnede kommer med tilsvar, i hensikt å oppklare og gi Braut rett i noe av kritikken, trykkes det utelukkende i papirutgaven, det kan ikke deles. Er det mulig at tilsvaret ikke passet inn i Dagens foretrukne fortelling om oss? At Dagen heller vil omtale oss med krigsmetaforer, og bygge videre på idéen om at vi er en anti-bevegelse i opprør? At vi ikke egentlig ønsker dialog, men heller vil tvinge dem i kne? Etter hvert har vi mange opprørende eksempler på forutinntattheten vi opplever. Det er forståelig at de som har gått før oss har gitt seg med forsøket.

Vi har blitt kalt mye, banalt belærende, nedlatende, arrogante og kunnskapsløse. Tar vi Dagens leseres kommentarer under sakene, er vi i tillegg perverse, besatte og antikrist. Listen er mye lenger. Det er også interessant at Dagen på nevnte lederplass mener at vårt prosjekt både er helt åpenbart og samtidig uklart.

Vi har vært en organisasjon i tre uker, vi har knapt fått medlemmer. Vi er noen få kontaktpersoner som jobber på spreng ved siden av skole, jobb og familie. Vi har en Facebook-side med litt over 1.000 følgere. Vi har bibelgrupper i Oslo og Bergen. Vi har arrangert en konferanse i Oslo i høst, og er midt i planleggingen av neste i Bergen i mars. Vi inviterer alle som vil hjem til oss ca. en gang i måneden. Dagen etterlyser vårt trosgrunnlag. Gi oss litt tid. I mellomtiden anbefaler vi å sjekke Pinsebevegelsens trosgrunnlag. SKN lener seg godt på dette trosgrunnlaget, med noen få unntak.

Vi SKN-ere ønsker dialog, saklig og sunn. Vi har det allerede med noen. Det er gledelig at leder av Pinsebevegelsen, Øystein Gjerme, sier at han vil møte oss. Vi ønsker ikke å tvinge noen i kne. Vi ønsker ikke å tvinge noen til å endre sin overbevisning. Vi planlegger ikke angrep på trossamfunn. Men vi ønsker å bli sett og anerkjent.

Vi jobber for at Pinsebevegelsen, og frikirkebevegelsen for øvrig, gjør som Den norske kirke, aksepterer likekjønnet ekteskap. At de også velger å leve innenfor kirkeveggene med at vi tolker også dette, som så mye annet i Guds ord, ulikt. Det er ingen hemmelighet at det er det vi vil, det er helt åpent.

Pinsebevegelsen har nylig endret syn på skilsmisse og gjengifte i nytt veiledende samlivsdokument. Det ikke så lenge siden at samme bevegelse mente at Guds ord var helt tydelig på dette, som de nå har gått bort fra. Det samme gjelder synet på kvinnens underlegenhet.

Synet på Guds ord har endret seg til alle tider. Heldigvis. Det er redeligere om Dagen bare kan si det som det er, dere liker ikke skeive kristne.
Comments


bottom of page