top of page

En fantastisk konferanse

19.–20. mai ble tidenes første pinsekarismatiske konferanse med et inkluderende syn på LHBT+ arrangert i Skandinavia. Flere fra SKN tok turen til Stockholm for anledningen.


Det er langt fra dagligdags for skeive å være i overtall på kristne konferanser, men blant de rundt 150 personene som hadde lagt turen til Immanuelskyrkan i Stockholm var majoriteten mennesker som selv regner seg som LHBT+, og deres støttespillere.

Initiativtaker til «Jesus älskar HBTQ+», Gabriel Eurell, besøkte SKN sin nettverkssamling i Oslo sammen med sin far Per-Olof Eurell i mars. Sammen med Nancy – hhv mor og kone – arrangerte de på imponerende vis – og på eget initiativ (uten noen menighet i ryggen) – denne todagers konferansen som er den første i sitt slag i Skandinavia. Til å undervise om et bibelsk inkluderende syn på skeive inviterte de noen av de mest anerkjente foredragsholdere og teologer fra USA, disse som flere av oss har fulgt og lest bøkene av (Matthew Vines, Justin Lee, Karen Keen og Sally Gary). I tillegg bidro Andreas Wijk med sang – også han skeiv sønn av en pinsepastor i Sverige – og det var både lovsang og tilbedelse på den måten som mange av oss kjenner (og savner) fra våre menigheter. For en opptur! Helgen har satt spor. Fellesskapet, undervisningen, lovsangen, sårbarheten, ærligheten, følelsen av å være velkommen fullt og helt – ja til og med bevertningen... Inntrykkene er mange og takknemligheten er stor. Vi håper dette bare er begynnelsen, og at vi får oppleve mer og mer av slikt som dette i tiden som ligger foran.
Foto: Jesus älskar HBTQ+/Sebastian Strand, Marit Liarbø


bottom of page