top of page
  • Forfatterens bildeSKN

Oslo Pride 2020 – corona style

Selv om Oslo Pride naturlig nok ble noe begrensa pga regler omkring smittevernhensyn, så kan vi nå se tilbake på tre flotte events.

Panelsamtale

Fredag 26. juni kl. 18.00 arrangerte vi en panelsamtale med tema «Religion og seksualitet» sammen med Salam, organisasjonen for skeive med muslimsk bakgrunn. Det var godt oppmøte med drøyt 40 personer samla – både en hel del tilknytta SKN og Salam, men også andre som var nysgjerrige og opptatt av temaet. Vi hadde enkel servering og mingling før Thee-Yezen (leder av Salam) og Marit (leder av SKN) presenterte organisasjonene våre kort. Emilie og Marit satt i panelet fra SKN, mens Thee-Yezen og Henza representerte Salam. Det hele ble ledet på nydelig vis av Mohamed Abdi.
Pridefrokost

Lørdag formiddag var det Pridefrokost utenfor Grønland kirke, hvor vi var invitert med som arrangør i samarbeid med Gamlebyen og Grønland menighet, Kirken på Pride, Forandringshuset Grønland, KFUK/KFUM Global, Skeiv verden og Salam. Noen fra hver gruppe pyntet utenfor kirka før det startet, og så hadde vi en hyggelig samling på plena fra kl. 11 til ca 12.45. Også biskop Kari Veiteberg tok turen, noe som er stort verdsatt. Vi fikk presentert oss for alle tilstede og sagt litt om SKN og hvem vi er, og fikk også lære litt mer om de øvrige arrangørene. Et fint fellesarrangement hvor vi fikk knyttet nye kontakter, og det vi satt stor pris på å få bli invitert med som medarrangør.
Alternativ parade

Lørdag kl. 14 var det oppmøte til alternativ parade, hvor SKN sto som medarrangør sammen med Salam og Garmeres (sistnevnte organisasjonen av og for skeive samer). Selv om ikke SKN var så massivt representert, så var vi tilstede og fikk publisitet og omtale!

Det ble en veldig sterk opplevelse å være en del av denne alternative paraden ledet an av minoritetsgrupper fra ulike lag. Salam hadde leid inn DJ som syklet foran og skapte strålende stemning, og det var også et trommekorps lenger bak som sørget for rytmer en parade verdig. Kjære vene, så bra det var!


Av publisitet kan nevnes VG TV, Aftenposten, innslag på TV2-nyhetene, samt artikkel i VL fredag 26. Det dukker stadig opp varsler om at SKN omtales i ulike medier – vi er stadig i bevegelse og folk er engasjert. Happy Pride!
bottom of page