top of page

SKN på Europeisk Forum for LHBTI+

10.-14. mai ble den årlige konferansen Europeisk forum for LBHBTI+ grupper arrangert i Venlo, Nederland, og i år var også SKN representert for første gang. Det kan være sterkt, overveldende og godt på én gang å være på Europeisk Forum for LHBTI+ grupper, og i år var vi samlet i Venlo, Nederland. I Jesus Kristus er det ikke noe vest eller øst, og dette var også temaet på årets unike konferanse hvor vi i vest møtte gruppene fra øst.


Det sterke med å være på Europeisk Forum var at nå fikk jeg faktisk også ansikter til historiene. Historier om at like utenfor stuedøra mi hjemme i Norge så møter skeive mennesker alvorlig fordømmelse, nedverdigende holdninger og totalt stengte kirkedører.


Det er overveldende når man fra øst og vest sammen står og synger Kyrie eleison, Gloria og Halleluja over nattverden: Fra skeive som har blokkerte kirkedører i den ortodokse verden – til meg i Den norske kirke som kan gifte meg der. Fadervår ble en bønn på alle tungemål.

Tårene trillet på de fleste kinn da vi løftet sangen med Halleluja, velsignelsen ble lyst fra prestene og vi selv lyste velsignelsen over hverandre.


Det er god å være på en slik samling. Godt å være sammen med andre skeive troende og å kunne være seg selv. Godt og spennende å møte nye mennesker. Alle snakker med alle, og man kan sette seg ned ved hvilket som helst bord og knytte nye vennskap. Jeg fikk nye venner fra Polen og Tyskland, og snakket med utallige andre nye mennesker. Jeg håper å se dem igjen enten privat eller på et nytt Forum, og da vil gjerne ha med deg. 8.-12. mai 2024 arrangeres Europeisk Forum for LHBTI+ grupper, i Varese like utenfor Milano.


Av Christian Nordbye

bottom of page