top of page
  • Forfatterens bildeSKN

Vi er her, vi også! Happy Bi Visibility day!

Min historie – Ciwi Inglis


«Jeg var 14 år da jeg tok et veldig bevisst valg på at jeg ønsket å leve livet mitt for Jesus.

32 år skulle jeg bli før jeg tok tegninga.


Jeg har vokst opp i pinsebevegelsen, og brukt mange år som leder i en eller annen kapasitet innenfor pinsemenigheter. Allikevel har jeg aldri helt klart å tro på at en så god Gud som jeg trodde på, kunne mene at det fantes mennesker som måtte ekskluderes eller helbredes fordi de var glad i noen av samme kjønn. Når jeg først oppdaget SKN sommeren 2019 ble jeg så glad, endelig var det noen som sa tydelig i fra at ekskluderingen og diskrimineringen som pågår i flere menigheter i Norge og verden ellers, ikke er greit. Det ga meg mot til at jeg også kunne stå på det jeg trodde på, og ikke lenger skjule det i frykt for egen ekskludering.


Det jeg ikke hadde forventet den samme tiden, var min egen prosess, min egen gjennomgang og dekonstruksjon av meg selv. Jeg sto på «egne» ben etter flere år, etter å ha sluttet i min egen menighet. Jeg fant rom for å finne ut av meg selv. Det tok ikke lang tid før jeg så det, det jeg ikke hadde sett på 32 år. Jeg er bifil. Jeg var aldri i tvil om Guds kjærlighet for meg, uansett legning. Men å ha nydelige mennesker fra SKN i ryggen som hørte på mine lange utredninger og spørsmål, og som heiet meg frem, det var uvurderlig.


Seksuell orientering og kjønn var aldri et tema når jeg vokste opp, særlig ikke i menighet. Jeg ser tilbake på tenårene, og undrer meg på hvem jeg muligens hadde vært i dag, dersom denne usynliggjøringen ikke hadde skjedd. Hva hadde jeg vært i dag, dersom det hadde vært åpenhet og aksept rundt disse temaene i mine tenår? Hadde jeg kanskje funnet rom for å finne ut av meg selv på den tiden, i stedet for i 30-årene? Hadde jeg hatt mer fred med meg selv for lenge siden, i stedet for å ha måttet vente til nå?


Fremdeles møter jeg antakelser om at jeg ikke er skeiv, fordi jeg er gift med en av det motsatte kjønn. Så her er jeg da, ikke helt innafor, men ikke helt utafor heller.

23. september er den globale Bi Visibility day, en dag hvor vi feirer oss som faller under den store bifil+ paraplyen, i det store mangfoldet vårt. Vi er her, og vår legning er ikke noe mindre skeiv enn andre LHBT'ere, uansett hvilket kjønn man har et forhold til.


Menighet har jeg kanskje meldt meg ut fra, og troen min er snudd opp ned, men kjernen på det jeg tror på er fremdeles det samme. Alle er elsket, alle er innafor.»Ciwi er bosatt på sørlandet og er kontaktperson i Skeivt kristent nettverk.

bottom of page