top of page
Image by Olia Gozha

Ressurser

I Norge er det én gruppe kristne som har fått definere «sannheten» om homofilt samliv og kristenliv gjennom lange tider. Tidigere refererte man ofte til «bibelens krystallklare ord», i dag brukes gjerne begreper som «klassisk ekteskapssyn» og «klassisk kristendom». At bare ett syn har fått dominere så lenge gjør at mange tror det ikke er mulig å leve i en relasjon til Jesus dersom man ønsker å dele livet med en av samme kjønn. Er det virkelig så «enkelt» at man ved å referere til bibelen kan påberope seg å sitte på sannheten med stor S?

 

I store deler av verden finnes det teologer, prester og pastorer som etter lange og grundige studier har tatt avstand fra den «vanlige» tolkningen av bibelen som konsekvent fordømmer likekjønnet samliv og transpersoner rett til å få leve i frihet. Enn så lenge er det lite litteratur på norsk å oppdrive om dette, men forhåpentligvis vil også vi her hjemme snart følge etter.

Under følger noen tips om ressurser på nett og litteratur som kan være til hjelp. Se også vår side Helt trygg.

(Ps: Vi gjør oppmerksom på at SKN ikke nødvendigvis anerkjenner og «går god for» alt som formidles fra sider vi linker til.)

Litteratur
Image by Sincerely Media

Litteratur

YouTube

YouTube

Vi har samlet et knippe YouTube-kanaler her som dere kan sjekke ut. På vår egen kanal kan dere også se egetprodusert materiale og spillelister med videoer vi kan anbefale. 

Skeivt kristent nettverk

Q Christian Fellowship

Geeky Justin

Vicky Beeching

Matthias Roberts

Matthew Vines

Colby Martin

Danny Cortez

Susan Cottrell

Kate Ellen

Tor Håkon

Følg oss på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram

Bli medlem? 

bottom of page